Националната опера – град Прага, Чехия

Първият театър, построен на това място в Прага, където днес се издига Националната опера, е съборен през 1885г., за да се освободи място именно за изграждането на настоящата сграда. Първоначално сградата е известна като Новия немски театър, построена за да съперничи на чешкия Национален театър.

Националната опера

На снимката: Сградата на националната опера;

Декорацията на интериора е чудесна. Нео-класически фриз украсява фронтона над колонираната лоджия в предната част на театъра. Фигурите представят Дионисий и Талия- муза на комедията. Интериорът е оформен красиво с мазилка, а оригиналните картини и в залата и оригиналната завеса са запазени и до днес. През 1945г. театърът става основната оперна сграда в Прага.

Националната опера

На снимката: Залата за представления;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Wilsonova 4, Прага, Чехия;

Телефон: +420 224 901 448;

Как да стигнете до операта:

-Чрез метро /станция Muzeum/;

Посещение на държавна опера:

Туристически обиколки за групи на чешки, английски, немски, френски и руски език може да бъдат организирани, ако се свържете с отговорния отдел по телефона или на електронната поща. За контакти: Silvana Šoleová, тел 224 901 506, мобилен:. 778 449 535, И-мейл: s.soleova@narodni-divadlo.cz;

Събота и неделя за физическите лица; градски туризъм Прага, тел +420 221 714 161, И-мейл: vlastiveda@prague.eu

Националната опера

Важно: Статията предоставя информация относно националната опера – град Прага, Чехия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до операта, както и информация за посещението й. Статията е последно обновявана от нашия екип на 04 Юли 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно националната опера – град Прага, Чехия,  която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около оепрата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: