Националният театър в Осло, Норвегия

Националният театър в Осло се счита за едно от най-големите и най-важните места в Норвегия за представяне на драматични изкуства. Театърът е официално открит в края на 19-ти век, когато първото представление се играе тук, но някои историци смятат, че всъщност театърът е създаден един век по-рано, и всъщност е „наследил“ съществувалия театър „Кристиания”.

Националният театър в Осло

На снимката: Сградата на театъра отвън;

Националният театър е мястото, където повечето от пиесите на Ибсен се играят и представят пред широката публика. Основната сграда е централно разположена между кралския дворец в Осло и парламента на Норвегия. Тя се обслужва от спирка „Национален театър” и метростанция със същото име. Сградата на театъра е проектирана от архитект Хенрик Бул /Henrik Bull/. Администрацията на театъра всъщност управлява четири сцени: Главната сцена /Hovedscenen/, амфитеатъра /Amfiscenen/ и Салон за живопис /Malersalen/, намиращи се в рамките на основната сграда. В Амфитеатъра се провеждат предимно авангардни постановки. Не се провеждат представления през юли и август. Гостуващи театри често представят постановки на английски език.

Националният театър в Осло

На снимката: Основната зала за представления в националния театър в Осло;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Johanne Dybwads Plass 1, 0161 Осло, Норвегия;

Телефон: +47 81 50 08 11;

Как да стигнете до Националния театър в Осло:

– С трамвай /вземете линии N12, 13 и 19/;

– С T-bahnen /слезте на станция Nationaltheatret/;

Работно време на касите на театъра:

Понеделник петък, от 11.00 часа до 18.30 часа;

Събота, от 11.00 часа до 17.00 часа;

Затворени в неделя;
Важно: Статията предоставя информация за Националния театър в Осло. Тук ще намерите исторически данни за националния театър в Осло,  информация за местоположението на театъра, информация за работното време за посещения, работно време на касите на театъра. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Националният театър в Осло

В случай че търсите хотел в Осло, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Националния театър в Осло, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента около Националния театър в Осло /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около театъра, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Националния театър в Осло: