Националният театър – град Берген, Норвегия

Националния театър в Берген е най-старият театър в Норвегия и най-голямата театрална сцена в град Берген. Театърът е построен и открит преди повече от 160 години. Театърът се помещава в красива сграда, построена в стил Арт Нуво.

Националният театър

Театърът има добра репутация за провеждане на класически и модерни театрални постановки, особено в сътрудничество с чуждестранни театри. Тук се представят класически норвежки представления, както и международни драматични творби, музикална драма, а така също и гостуващи оперни и балетни постановки.

Националният театър в Берген разполага с три отделно сцени, на които повече от 10 представления се изпълняват по време на целия сезон. Сезонът на театъра започва обикновено през септември.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Engen 1, Берген, Норвегия;

Телефон: +47 55 54 97 00;

Как да стигнете до Националния театър:

-С автобус /вземе автобусни линии N2, 3 и 4/;

Цена на билетите за постановки в Националния театър на Берген:

Цените на билетите за различни пиеси варират, но обикновено те са в границите 250.00-350.00 NOK;

Важно: Статията предоставя информация за Националния театър в град Берген. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на театъра, как да стигнете до националния театър в Берген, информация за цените на билетите за представления. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Август 2018г.

Националният театър

В случай че търсите хотел в Берген, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Националния театър в Берген, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около националния театър в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около театъра, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до националния театър в Берген: