Новият град – град Сигишоара, Румъния

Долната част на Сигишоара, или Долният град, притежава много малко от характера на цитаделата. Въпреки това може да ви бъде приятно да се разходите и из тази част на града, особено около площад Херман Оберт. Последният е сборно място за местните, които го използват за срещите си, а и е изпълнен с множество ресторанти и кафенета, където може да починете на по чаша кафе, бира или някое местно ястие.

Новият град на Сигишоара

На снимката: Площад Херман Оберт;

Препоръчваме ви да се разходите по улица „Първи Декември”, по протежението на която може да видите доста красиви сгради, с интересни фасади, както и поразителната синагога. Последната се намира на улица Таче Йонеску 13. Районът Мил /Mill/, разположен между крепостта и реката, е бил частично разчистен преди 1989г., за да се позволи създаването на център на града, но днес все още една част е като изоставена. Ако преминете по пешеходния мост над реката, ще стигнете до православната катедрала на града, построена във византийски стил през 1937г. Нейният блестящо бял, многостранен екстериор, е в ярък контраст с тъмната вътрешност.

Новият град на Сигишоара

 

Новият град на Сигишоара

На снимките: Катедралата на Сигишоара;

Ако искате да си напазарувате нещо от местния пазар, то трябва да се разходите до улица Тарнавей. Тук се продават всякакви неща и най-вече хранителни продукти. Пазарът е отворен всеки ден, но ви препоръчваме, ако можете, да го посетите сряда или събота. В тези дни на пазара се предлагат занаятчийски предмети като резбовани дървени лъжици – същите може да намерите и в пределите на цитаделата, но на доста по-високи цени.В случай че се нуждаете от хотел в Сигишоара, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Новият град на Сигишоара

Важно: Статията предоставя информация за новия град на Сигишоара, Румъния. Тук ще намерите информация какво може да видите в новата част на град Сигишора, както и на какви обекти да обърнете повече внимание. Статията е последно обновявана от нашия екип на 19 Октомври 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно катедралата на Сигишоара, Румъния, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на катедралата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: