Новият мост – град Братислава, Словакия

Новият мост в Братислава е известен още като моста на Словашкото национално въстание. Изграден предимно от стоманена конструкция, мостът се крепи от един пилон, разположен на южния бряг на река Дунав. Мостът е открит през 1972г. и е седмият по големина висящ мост в света.

На снимката: Новият мост, красиво осветен вечер;

Върху най-горната част на пилона има ресторант, до който се достига чрез асансьор. Отгоре се открива гледка към северния бряг на града, както и към обширните жилищни комплекси на Петржалка в южна посока. Построени от комунистите, тези комплекси са дом на около 150 000 от жителите на Братислава. За изграждането на Новия мост и голямата Староместка магистрала, която пресича през града и над моста, една част от Стария град на Братислава е била разрушена. Сред засегнатите части е бившия еврейски квартал в подножието на замъка на Братислава.

Полезна информация за Новия мост:

Адрес: Новият мост, Братислава, Словакия;

Работно време на панорамната площадка:

Всеки ден, от 10.00 часа до 23.00 часа;

Работно време на ресторанта на пилона:

Всеки ден, от 12.00 часа до 23.00 часа;

Цени на билетите за панорамната площадка:

Входен билет – 7.40 Евро /не се заплаща билет, ако сте клиент на ресторанта/;

Полезен съвет: Посетете панорамната площада при залез слънце и се насладете на чудната гледка;
Важно: Статията предоставя информация за Новия мост в Братислава. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение и полезни съвети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 5 Септември 2017г.

Търсите хотел в Братислава?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разходката по моста, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Новият мост

По-долу може да видите интерактивна карта относно Новия мост в Братислава, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: