Новият мост – град Тулуза, Франция

Новият мост на Тулуза, известен още като “Pont Neuf” e средновековен мост, преминаващ над река Гарона. Не се подвеждайте от името му- мостът не е никак нов и всъщност датира още от 16-ти век. Идеята за изграждането на моста за първи път се е обсъждала през 1542г., когато градските власти са събрали комисия от занаятчии и зидари, които трябвало да очертаят плановете на бъдещия градеж. Строителството реално започнало две години по-късно- през 1544г. Самият строителен процес обаче се проточил, като строителството било завършено през 1632г. Мостът е дълъг 220 метра и се крепи на 7 арки.

Новият мост

На снимката „Pont Neuf“ в Тулуза;
Интересното за „Новия мост“ на Тулуза е, че същият не е симетричен. Наблюдава се едно издигане на арките от двете страни на мост, като те оформят всъщност и най-високото си ниво в средата. Ако се вгледате отстрани в тези арки, ще видите, че в основата на всяка една от тях са оставени ниши. Планът бил тези ниши да наподобяват лицето на човек и лъв, но както може да се види, идеята не е изпълнена съвсем. Ако решите да посетите моста и да се разходите по него, препоръчваме ви да направите това по-късно вечерта, когато целият мост е красиво осветен.

Новият мост

На снимката: Вечер мостът бива красиво осветен и е приятно място за посещение;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: 12 Place du Ponte Neuf, 31000 Тулуза, Франция;

Вход: Свободен;

Как да стигнете до базиликата:

Чрез метро: /слезте на станция Esquirol/

Новият мост

Важно: Страницата разглежда подробно информация за Новия мост на Тулуза, една от забележителностите на френския град Тулуза – историческа информация за Новия мост на Тулуза, адрес на забележителността и информация как да стигнете до моста. Статията е последно обновена от нашия екип на 05 Юли 2018г.

В случай че търсите хотел в Тулуза, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Новия мост в Тулуза, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: