Ноймаркт – град Амстердам, Холандия

Отворен и павиран площад, Ноймаркт е ограден от запад от квартала на червените фенери. Горният край на площада завършва при улица Гелдерсекаде, като е важна част от Китайския град в Амстердам. Площадът е доминиран от Вааг, чието строителство през 15-ти век е довело до развитие на площада, който е станал важно тържище.

Ноймаркт

На снимката: Ноймаркт с една от големите си забележителности- Вааг /Waag/;

Когато градът се разширява през 17-ти век, площадът достига до сегашните си размери и получава името Ноймаркт. Около него са запазени красиви къщи от камъни, датиращи от 17-ти и 18-ти век. Местните са съхранили традициите и използва площада като място за провежда всяка неделя през лятото на антикварен пазар. Недалеч от площада се намира и стария еврейски квартал в Амстердам, до който може да стигнете вървейки по Антониесбреещраат.

Ноймаркт

На снимката: Около площада може да се видят редица красиви старинни къщи;
През 70-те години на 20-ти век много къщи в тази част на града са били разрушени, за да се направи път за строежа на метрото, което довело до сериозни сблъсъци между полиция и протестиращи. В резултат на действията на активистите градският съвет е убеден да обнови и реконструира старите сгради. В знак на почит към активистите, фотографии на техните протести украсяват метрото на Амстердам.

Ноймаркт

На снимката: Пазарен ден на Ноймаркт;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Nieuwmarkt, 1012 CR Амстердам, Холандия;

Как да стигнете до Ноймаркт:

-Чрез метро /метростанция Nieuwmarkt/;

-Чрез трамвай /използвайте линии 9 и 14/;

Пазари, провеждани на Ноймаркт:

-Пазар за антики /неделя от 9.00 часа до 17.00 часа в периода май-септември/;

-Пазар за зеленчуци и плодове /събота от 9.00 часа до 16.00 часа/;

Ноймаркт

Важно: Статията предоставя информация за Ноймаркт, град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до площада, както и повече информация за пазарите, които се провеждат тук и какво може да видите около площада. Статията е последно обновявана от нашия екип на 09 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Ноймаркт- град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около площада в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: