Операта Капитол – град Тулуза, Франция

Операта Капитол  е основният театър на град Тулуза, като е разположен в Капитола- сградата на местната общинска администрация. Първата зала, където са се провели представления, датира от 1736г. Залата е носела името „Залата за представления“ и е била построена по проект на Гилем Камас. За съжаление обаче тази зала в последствие е била лошо поддържана, което наложило реставрация. Настоящият вид на операта е постигната именно в резултат на реставрационен процес, който бил осъществен в началото на 19-ти век /1818г./. Независимо от факта, че сградата е била пострадала от пожар в началото на 20-ти век, тя бива възстановена. Последната модернизация на на фасада на операта е осъществена през 1996г., като в момента операта побира по време на свои представления малко над 1100 зрители.

Операта Капитол

На снимката: Входът на операта;
През последните няколко десетилетия операта на Тулуза е била ръководена от известни фигури като Мишел Пласон, Жак Дусет и Никола Жоел. След като Жоел се премества в Парижката Опера, той е наследен от Фредерик Шамбер. Именно по времето на Шамбер Операта за първи път изнася представления извън Капитола, защото самият театър вътре трябвало да претърпи реновация. След 2011г. Операта отново е отворена и изнася своите представления на обичайното място в Капитола.

Операта Капитол

На снимката: Залата на операта;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Place du Capitole, 31000 Тулуза, Франция;

Телефон: +33 5 6122 3131;

Работно време:

Понеделник: от 14.00ч. до 19.00ч.;

Вторник-Събота: от 10.00ч. до 19.00ч.;

Затворена в Неделя;

Как да стигнете до Операта Капитол:

Чрез метро /слезте на станция Capitole/;

Чрез трамвай /слезте на станция Capitole/;

Повече информация за представленията, изнасяни в операта през 2014г. може да намерите на официалния сайт на операта: https://www.theatreducapitole.fr.

Операта Капитол

Важно: Страницата разглежда подробно информация за операта Капитол, една от забележителностите на френския град Тулуза – историческа информация за операта на Тулуза, адрес на забележителността и информация как да стигнете до операта Капитол, работно време за посещения. Статията е последно обновена от нашия екип на 05 Юли 2018г.

В случай че търсите хотел в Тулуза, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно операта Капитол в Тулуза, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: