Оратория Санта Мария Асунта – град Портофино, Италия

Оратория Санта Мария Асунта в град Портофино датира от 15-ти век, но е основана първоначално век по-рано от братство на Дисциплинанте, като помещава интересна колекция от огромни разпятия (някои с тегло над 220 фунта). Част от тези разпятия се използват и носят в шествията по случай празника на Свети Георги (23-ти април).

Оратория Санта Мария Асунта

На снимката: Ораторията отвън;
Люнетата над входа включва Мадоната с младенеца Исус, заобиколен от фигури в традиционни костюми, представляващи донорите на братство.

Оратория Санта Мария Асунта

На снимката: В ораторията са изложени няколко ценни разпятия;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: 16034 Портофино, Италия;

Цени на входни билети:

Вход свободен;
Оратория Санта Мария Асунта

Важно: Статията предоставя информация за оратория Санта Мария Асунта в град Портофино, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до нея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 27 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Портофино, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com