Островът на Русо – град Женева, Швейцария

Пешеходна пътека, вдадена под прав ъгъл от центъра на Pont de Bergues води до средновековен бастион на река Рона. Сега известен като острова на Русо, той е кръстен на Жан Жак Русо (1712-78), писател и философ от епохата на Просвещението, който е и един от най-видните граждани на Женева. Русо, син на един часовникар, напуска Женева на крехката възраст от 16 години. Въпреки че в неговите произведения той се изказва доста ласкаво за града, неговите възгледи предизвикват неодобрението на властите и книгите му са били изгорени. Въпреки това, през 1834 г., 56 години след смъртта му, статуята на Русо е поставена на острова, който днес носи и неговото име.

Островът на Русо

На снимката: Островът на Русо, погледната отгоре;

Островът на Русо е изпълнен с много пейки, които заедно с красивите гледки към Женевското езеро и освежаващия въздух, са превърнали това място в любимо място за отдих на местните жители и посетители на града. Бреговете на острова са рай за лебеди и патици и много хора, особено за семейства с деца, обичат да ги хранят с малки късчета хляб и да се насладят на красотата им. Интересно е да се отбележи, че няма трева на острова, а само чакъл.

Островът на Русо

На снимката: Статуята на Жан Жак Русо;

Практическа информация за тази забележителност:

Адрес: Понт де Бергес /Pont de Bergues/, 1204 Женева, Швейцария;
Важно: Статията предоставя информация за острова на Русо в швейцарския град Женева. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, как да стигнете до острова и какво да видите там. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Юли 2018г.

Островът на Русо

В случай че търсите хотел в Женева, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно острова на Русо в Женева, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: