Островът на музеите – град Берлин, Германия

Един дълъг остров, сгушен сред притоците на река Шпрее, е люлка на историята на Берлин. Именно тук през 13-ти век възникват и първите поселища в този район – Колн е споменат в документи от 1237г., а градчето -близнак Берлин се споменава в документи от следващите години /1244г/. До наши дни не са запазени следи от готически или ренесансов Колн. Духът на острова се повлиява от изграждането на двореца на Бранденбургските курфюрсти, служил за тяхна резиденция от 1470г.

Островът на музеите

На снимката: Островът на музеите, погледнат отгоре;

През следващите векове, дворецът се превръща първо в царски, а по-късно и в императорски дворец – огромният „Stadtschloss”. Въпреки че е сринат до основи през 1950г., някои интересни сгради в северната част на острова са оцелели, включително огромната Берлинска катедрала, както и колекция от впечатляващи музеи, от където идва и името на острова- Островът на музеите. Сред тях са музеят „Боде”, Старият музей, Старата национална галерия и прекрасният музей Пергамон, известен с колекцията си от антики и посещаван от тълпи от любители на изкуството от цял ​​свят.

Островът на музеите

На снимката: Музеят Пергамон е един от най-богатите и интересни музеи на Острова на музеите;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Museuminsel, Берлин, Германия;

Как да стигнете до Острова на музеите:

-Чрез автобус /вземете линии N100, 157 и 348/;

-Чрез S-Bahn /станция Hackescher Markt/;

-Чрез U-Bahn /Линия N2 достига до Spittelmarkt/;

Ключови забележителности на Острова на музеите:

1/ Старият музей /Altes Museum/;

2/ Берлинската катедрала;

3/ Музеят Пергамон;
Важно: Статията предоставя информация за острова на музеите в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на острова на музеите, как да стигнете до  острова на музеите, информация кои са по-интересните забележителности на острова на музеите. Статията е последно обновявана от нашия екип на 03 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно острова на музеите в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около острова на музеите  в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до острова на музеите, Берлин: