Откритото събрание на централния площад – град Апенцел, Швейцария

Всяка година в последната неделя на април около 3000 избиратели се събират в Апенцел на Landsgemeindeplatz – историческият площад на градчето. Събирането се извършва за провеждането на така нареченото „Landsgemeinde”, или с други думи това е кантоналното събрание. Днес тази оригинална форма на демокрация съществува само в кантона Гларус и Апенцел Инерходен, тъй като е била премахната в Апенцел Аусерходен през 1997г.

Откритото събрание на централния площад

На снимката: Централният площад на Апенцел е изпълнен от хора по време на годишното гласуване;

Кантоналното събрание започва с църковна служба, което се провежда в енорийската църква „Свети Мавриций”. Църковната служба обикновено започва в 9.00 часа. Към обяд събралите се официални лица се премества от сградата на кметството /Rathaus/ и се събират на градския площад „Landsgemeindeplatz”. След поздрав, президентът на правителството на кантона обобщава отчет на правителството за последната година и след това започва дискусия. По време на дискусията всеки човек с право на глас може да се качи на подиума и да изрази своите притеснения по наболял проблем или да изкаже своята критика към управлението през последната година. По време на кантоналното събрание хората гласуват с вдигната ръка, като избират двама президенти на правителството на кантона и останалите пет членове на управителния съвет, всеки от които е отговорен за определен департамент. Избират се също и членовете на кантоналния съд и неговия председател.

Полезна информация за това събитие:

Адрес: 9050 Апенцел, Швейцария;

Кога: Последната неделя на месец април;
Важно: Статията предоставя информация за Откритото събрание на централния площад в Апенцел. Тук ще намерите полезна информация за събитието – история, къде се провежда, кога се провежда и др. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Откритото събрание на централния площад

В случай че търсите хотел в Апенцел, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно мястото на провеждане на откритото събрание на централния площад в Апенцел, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на площада, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: