Паласио де Мондрагон – град Ронда, Испания

Историята на Паласио де Мондрагон се свързва със времето, през което маврите управлявали Ронда. Той е бил дом на мавританския крал Абб ел Малик, син на мароканския султан Абдул Асан. След превземането на града от християнските войски, за кратко в него са живели крал Фернандо и кралица Исабела Кастилска.

Паласио де Мондрагон

На снимката: Паласио де Мондрагон отвън;
Дворецът датира от 1491г. Макар и малък, при строителството му е обърнало изключително внимание на детайлите. Голяма част от оригиналните мавритански елементи са се запазили във времето. Има три двора в стил мудехар, които са заобиколени от тухлени арки и са богато облицовани с мозайка. Водните градини напомнят на Женералифе в Гранада, макар и в миниатюрен вид. Те са разположени на самия край на скалите, върху които се издига Ронда и често са място за провеждане на експозиции на скулптури. Дворецът е и предпочитано място за сватбени церемонии. Вторият етаж помещава градския музей, в който е представена историята на града. Останалата част от сградата се използва от основното езиково училище на Ронда.

Паласио де Мондрагон

На снимката: От градините на двореца се разкрива красива гледка към цялата околност;

 

Полезна информация за забележителността: 

Адрес: Plaza de Mondragon, Ронда, Испания;

Работно време:

Понеделник – Петък 9.00 – 19.00
Събота, неделя и през празници 10.00 – 15.00

Цени:

Редовна цена 3.00 евро
Групи (от над 10 човек), студенти под 26г. и пенсионери 1.50 евро
Деца под 14 години безплатно

Важно: Страницата разглежда подробно Паласио де Мондрагон, една от забележителностите на испанския град Ронда-историческа справка, адрес на двореца, цена на входните билети, работно време за посещения на Паласио де Мондрагон. Статията е последно обновена от нашия екип на 23 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Ронда и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Паласио де Мондрагон

По-долу може да видите интерактивна карта относно Паласио де Мондрагон – Ронда, Испания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: