Палацо Беломо – град Сиракуза, Италия

Палацо Беломо е елегантен дворец от 13-ти век, който днес е дом на Регионален музей на средновековното и модерното изкуство /Museo Regionale di Arte Mediovale e Moderna/. В музея са представени едни от най-големите колекции от изкуство от Сицилия, датиращи от Средновековието до 20-ти век. Разположен е в непосредствена близост до църквата „Свети Бенедикт“, както и до фонтана Аретус.

Палацо Беломо

На снимката: Палацо Беломо

Дворецът датира от швабската ера на остров Сицилия, а през 15-ти век е разширен от влиятелното семейство Беломо. Произведенията на изкуството са разпределени хронологично на два етажа. Голяма част от тях са предмети, спасени от манастири и църкви, които вече не съществуват.

Сред колекцията на музея може да се порадвате на два изящни шедьовъра: „Погребението на Санта Луция (1608г.)“, дело на Караваджо, и изисканото „Благовещение“ на Антонело да Месина (1474г.). Караваджо, който се определя като майстор на светлината и нейното представяне върху творби, тук е създал платно от скърбящи фигури, като образът е засилен от суровата голота на гробарите и спокойното изражение на обиколилите светицата-мъченица хора. Сънят на светицата трябва да отбележи предстоящото й прераждане на небето. Въпреки че е повредена, „Благовещение“ на Антонело да Месина също продължава да носи силно послание със своите изображения.

Палацо Беломо

На снимката: „Погребението на Санта Луция“ на Караваджо;

На приземния етаж на двореца има множество скулптури от Средновековието и Ренесанса, най-забележителните от които са от училището Гагини, включващи „Гробницата на Джовани Кардинас“ от Антонело Гагини и „Богородица“ на Доменико Гагини. В лоджията на двореца са изложени  сицилиански карети от 17-ти и 18-ти век.

Колекцията от сицилиански декоративни изкуства е изпълнена с чар и причудливост. Включва мраморни панели с инкрустации, църковни предмети, статуетки от 18-ти век, църковни одежди, теракотени фигурки, керамика, сребро и злато.

Палацо Беломо

На снимката: Зала от двореца-галерия;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Виа Джузепе Мария Каподиечи 16, Сиракуза, Италия;

Телефон: +39 0931 69511;

Работно време за посещение:

Вторник – събота, от 9.00 часа до 19.00 часа;

Неделя, от 14.00 часа до 19.30 часа;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 8.00 Евро;

Намален билет – 4.00 Евро;
Важно: Статията предоставя информация за Палацо Беломо в град Сиракуза – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, какво може да видите отвън  и вътре, работно време за посещение и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Май 2017г.

Търсите хотел в Сиракуза?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Сиракуза и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Палацо Беломо

По-долу може да видите интерактивна карта относно Палацо Беломо в Сиракуза  – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: