Палацо Бискари – град Катания, Италия

Днес частен дом, Палацо Бискари в Катания е най-впечатляващият дворец в града. За да посетите тази забележителности, трябва да се обадите на телефона, който ще видите по-долу и да си уговорите час за посещение. Изграден след земетресението от 1693г., дворецът придобива впечатляващия си облик към средата на 18-ти век, когато е дом на Игнацио Патерно Кастело – принц на Бискари. Той бил известен със своя страстен интерес към изкуството, археологията, живописта, музиката и литературата. Когато Гьоте минава през Катания, той обявява Палацо Бискари за най-голямата атракция на града.

Палацо Бискари

На снимката: Входът на Палацо Бискари;

Частично построен върху старата крепостна стена на града, дворецът се слави с богатство от декоративни ангели и кариатиди. Балконите му са резултат от работата на Франческо Баталия и неговия син Антонино. В двора може да видите впечатляващо стълбище, а на втория етаж са приемните стаи. Тук може да видите фрески на Себастиано Ло Монако.

Палацо Бискари

 

Палацо Бискари

На снимките: Декоративните елементи по фасадата на двореца;

Принц Бискари е създал археологически музей в този дворец, но колекцията му е преместена в Кастело Урсино в града. Понякога Палацо Бискари е място за провеждане на класически концерти /повече информация за такива може да намерите в местния туристически офис/.

Палацо Бискари

На снимката: Балната зала с красивите фрески по тавана;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Виа Музео Бискари 10-16, Катания, Италия;

Телефон: +39 095321818;

Работно време за посещение:

За да посетите двореца трябва да се обадите на посочения по-горе телефон;

Цени на входните билети:

Безплатен вход, но може да оставите „дарение“;

Как да стигнете до двореца:

-Чрез автобус /линии 1-4, 457, 733/;
Важно: Статията предоставя информация за Палацо Бискари в град Катания – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за двореца – история, разположение, какво да видите отвън и отвътре, възможности за посещение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 24 Май 2017г.

Търсите хотел в Катания?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Катания и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Палацо Бискари

По-долу може да видите интерактивна карта относно Палацо Бискари в Катания  – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на двореца, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: