Палацо дей Диаманти – град Ферара, Италия

Палацо дей Диаманти е друго архитектурно бижу на град Ферара и местната влиятелна фамилия Есте. Дворецът е получил това свое наименование най-вече заради 9 000-те хиляди камъка във формата на диамант, които красят фасадата му.

Палацо дей Диаманти

На снимката: Палацо дей Диаманти, Ферара;

В сградата днес се помещават няколко музея, но може би най-интересният и значим от тях е Националната картинна галерия (Pinacoteca Nazionale). В нея се помещават произведенията на художници от местната школа на Ферара, особено на триото стари майстори Тура, дел Коса и Роберти. Колекцията обхваща важен период от развитието на местното художествено изкуство във Ферара в периода между 14-ти до 18-ти век.

Друг от музеите в Палацо дей Диаманти е Градската галерия за модерно изкуство (Galleria d’Arte Moderna), която подкрепя най-важните съвременни експонати в града. Що се отнася до останалите три музея в двореца, можем да кажем, че не си заслужава да им отделяте от времето си, освен ако наистина не сте истински любители на изкуството.

Палацо дей Диаманти

На снимката: Част от Пинакотека Национале;

Полезна информация за Палацо дей Диаманти:

Адрес: Corso Ercole d’Este 21, Ферара, Италия;

Телефон: 0532 205 844;

Цени на входните билети:

Пълен билет – 13.00 евро

Намален билет – 11.00 евро (за лица от 6 до 18 години, над 65 години, студенти, членове на асоциации със специални споразумения);

Билет за групи (15 + посетители) – 11.00 евро (безплатен екскурзовод за всеки 20 платени билета);

Билет за училищни групи: 5.00 евро (двама учители се допускат безплатно за клас);

Семеен билет (деца от 6 до 14 години):

2 възрастни + 1 дете: 24,00 евро;

2 възрастни + 2 деца: 32.00 евро;

2 възрастни + 3 деца: 40.00 евро;

Безплатен достъп до деца под 6 години, инвалиди;

Работно времe на двореца:

Всеки ден: 9.00 до 19.00 часа;

В определени дни дворецът е отворен до 22.30 часа;

Как да стигнете до двореца:

-Чрез автобус (използвайте линия 3C);
Важно: Настоящата статия предоставя информация за Палацо дей Диаманти в град Ферара, Италия. Тук може да намерите обща информация за двореца – обща информация, разположение, какво да видите в него, цени на билети и работно време. Статията е последно обновена от нашия екип на 09 Ноември 2018г.

Палацо дей Диаманти

В случай че търсите хотел във Ферара, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com