Палацо Комунале – град Болоня, Италия

Палацо Комунале в Болоня, където се помещава местната градска управа, е построен през 14-ти век. Сградата на кметството е претърпяла доста промени и възстановявания, но е запазила великолепието си. Ако влезете през двора и след това се изкачите по стълбите, които са непосредствено отдясно, ще стигнете до колекцията за изящни изкуства (Collezioni Comunali d’Arte; www.iperbole.bologna.it), която включва много картини от школата на Емилия-Романя, датиращи между 14-ти и 19-ти век.

Палацо Комунале

На снимката: Палацо Комунале с фонтана на Нептун, намиращ се пред двореца;

Друг интересен обект за посещение, който доскоро се намираше в Палацо Комунале и който скоро отново ще бъде върнат тук, е Музеят на Джорджо Моранди (www.museomorandi.it). Последният е посветен на произведенията на този прочут жител на Болоня, живял в периода 1890-1964.  Впечатляващото при него е, че е успявал да превърне обикновени предмети (най-вече ваза или кутия) в произведения на изкуството, отличаващи се с изумителни интензивност и възприятие. Част от неговите произведения са пейзажите на Гризана – село, където прекарва много лета в работа и рисуване. Може да видите и реконструкция на неговото студио.

Полезна информация за Палацо Комунале:

Адрес: Piazza Maggiore 6, Болоня, Италия;

Телефон: 051 2031111;

Работно времe:

Вторник – неделя, от 10.00 до 16.00 часа;

Цени на входните билети:

Свободен вход за Палацо Комунале;

Как да стигнете до Палацо Комунале:

-Чрез автобус (използвайте линии 11, 17, 25, 27, 30 или 86);
Важно: Настоящата статия предоставя информация за Палацо Комунале в град Болоня, Италия. Тук може да намерите обща информация за двореца- обща информация, разположение, какво да видите в двореца, как да стигнете до него. Статията е последно обновена от нашия екип на 07 Октомври 2018г.

Палацо Комунале

В случай че търсите хотел в Болоня, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com