Паметник на Петър Велики – град Москва, Русия

От платформата на катедралата „Христос Спасителят” можете да видите голямата бронзова статуя на Петър Велики. Статуята се намира в близост до река Москва и е посветена на руския флот, който е създаден в действителност от Петър Велики. Статуята е поставена тук през 1997г. и е сред най-високите 100 статуи в света. Дизайнер на статуята е Зураб Церетели, който също е свързан с обновяването на редица обекти в руската столица Москва.

Паметник на Петър Велики

На снимката: Паметникът на Петър Велики, гр. Москва;

Интересно е да се отбележи, че е имало предложение статуята да бъде преместена в град Санкт Петербург, но това предложение не е прието.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: 10 Krimskaya NAB, Москва, Русия;

Как да стигнете до паметника на Петър Велики:

-Чрез метро /слезте на метростанция „Kropotskinskaya” или станция „Polyanka”/;

Важно: Статията предоставя информация за паметника на Петър Велики в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на паметника, как да стигнете до паметника. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Юли 2018г.

Паметник на Петър Велики

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно паметника на Петър Велики в град Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около паметника в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около паметника, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до паметника на Петър Велики, Москва: