Паметникът на Свети Рафаел – град Кордоба, Испания

В Кордоба има множество паметници, посветени на светеца-патрон на града, но един от най-популярните е този, разположен до Джамията-Паметникът на Свети Рафаел. Легенда разказва за това как архангел Рафаел се е явил на свещеник, заявявайки, че ще спаси града от разпространяващата се чума. След като чумата действително пощадила града, архангел Рафаел се превърнал в негов патронен светец.

Паметникът на Свети Рафаел

На снимката: Паметникът на Свети Рафаел- светецът-патрон на Кордоба;

Паметникът, намиращ се на края на Римския мост, е богато украсен в стил барок. Издигането му започва през 1765г. като в последствие дизайнът бива изменен и е завършен чак през 1871г. Масивната колона, която поддържа Архангела е издиганата на мястото на кула, чиято основа представлява пещера. По този начин на едно място са събрани символи на подземния свят, на земния и божествения живот.
Полезна информация за забележителността:

Адрес: Zona entre el Arco del Triunfo y la Mezquita, Кордоба, Испания

Важно: Страницата разглежда подробно паметника на Свети Рафаел, една от забележителностите на испанския град Кордоба – историческа справка и адрес на забележителността. Статията е последно обновена от нашия екип на 08 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Кордоба и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Паметникът на Свети Рафаел

По-долу може да видите интерактивна карта относно паметник на Свети Рафаел – Кордоба, Испания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: