Паметникът на хомосексуализма -град Амстердам, Холандия

Паметникът на хомосексуализма е посветен на всички онези хомосексуални мъже и жени, загубили живота си по време на Втората световна война. Паметникът осигурява тихо и спокойно място, където да съзерцавате иначе суматохата, която цари на Вестермаркт.

паметникът на хомосексуализма

Розовата триъгълна значка, която хомосексуалистите са били принудени да носят в нацистките концлагери, по-късно се превръща в емблема/символ на общността и вдъхновение на Карин Даан, която изработва през 1987г. символ на общността.

паметникът на хомосексуализма

На снимката: Трите розови гранитни триъгълника, формиращи паметника;
Паметникът се състои от три големи розови гранитни триъгълника, един от които носи гравирано стихотворение на Якоб Израел де Хаан (1881-1924г.).

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Westermarkt, Амстердам, Холандия;

Как да стигнете до паметника:

-Чрез трамвай /използвайте линии 13, 14 и 17/;

Паметникът на хомосексуализма

Важно: Статията предоставя информация за паметника на хомосексуализма- град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до паметника. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно паметника на хомосексуализма- град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около паметника в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: