Панорамата Бурбаки – град Люцерн, Швейцария

Панорамата Бурбаки в Люцерн е най-добрата реплика на кървавата баня от 19-ти век, която засилва ролята на Швейцария като неутрална сила в света, и която се превръща и в „бойното кръщене” на международния червен кръст. Тя е посветена на събитие в Френско-пруската война (1870-71), когато победените френските сили на генерал Шарл Бурбаки (1816-97) избягали от Франция в Швейцария, за да се избегнат унищожението от германците.

Панорамата Бурбаки

На снимката: Панорамата Бурбаки, Люцерн;

В Швейцария гладуващите, заболели и дезорганизирани френските войски са били обезоръжени от швейцарската армия, а след това приветствани в домовете из цяла Швейцария за почивка и възстановяване от бруталната зима. Днес събитието се определя като един от най-добрите примери на хуманитарна помощ в швейцарската история и се чества под формата на тази кръгла картина, завършена през 1881 г., изобразяваща на кървавото бойното поле. Първоначално замислена като туристическа атракция през 19-ти век, мястото се превръща в автосервиз през 1925 г. Заради два отделни инцидента картината е „намалена”, като са засегнати около 3.6 метра /12 фута/ от сивото небе на върха на обгръщащата панорама. Между 1996 г. и 2003 г., мястото е възстановено, картината е почистена и е отворен музей. Бъдете готови за записаните звуци от изстрели и оръдия, умиращи хора и коне.

Панорамата Бурбаки

На снимката: Малка част от панорамата вътре;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Лъовенплац 11 /Lowenplatz 11/, Люцерн 6004, Швейцария;

Телефон: + 41 41 412 30 30;

 Работно време:

Април- октомври, от 9.00 часа до 18.00 часа;

Ноември- март, от 10.00 часа до 17.00 часа;

Цена на входните билети:

Индивидуални билети за музея:

Индивидуален билет за възрастни: 12.00 CHF;

Индивидуален билет за студенти /пенсионери/ военни: 10.00 CHF;

Индивидуален детски билети /лица на възраст 6-16 години/: 7.00 CHF;

Семеен билет 1 /възрастен плюс деца /: 24.00 CHF;

Семеен билет 2 /2-ма възрастни и деца /: 35.00 CHF;

Групов билет за музея /на човек, ако групата е съставена от най-малко 10 души/:

Групов билет за възрастни: 10.00 CHF;

Групов билет за студенти /пенсионери/ военни: 8.00 CHF;

Групов билет за деца /лица на възраст 6-16 години/: 5.00 CHF;

Билети “Lion Pass” / комбиниран билет с Ледниковата градина-Glacier Garden/:

Индивидуален билет за възрастни: 22.00 CHF;

Индивидуален билет за студенти /пенсионери/ военни: 18.00 CHF;

Индивидуален билети за деца /лица на възраст 6-16 години/: 12.00 CHF;

Важно: Туристически програми на френски, немски, английски и италиански език са на разположение;

Как да стигнете до Панорамата Бурбаки:

-Пеша /15 минути пеша от Централна гара на Люцерн/;

-Чрез обществен транспорт /вземете автобусни линии N1, 19, 22 и 23 в посока Майхоф и слезте на спирка, наречена „Lion Monument”/;
Важно: Статията предоставя информация за панорамата Бурбаки в швейцарския град Люцерн. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, как да стигнете до мястото, работно време за посещение и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Панорамата Бурбаки

В случай че търсите хотел в Люцерн, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно панорамата Бурбаки в Люцерн, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: