Параклис Колеони – град Бергамо, Италия

Параклис Колеони е ренесансов параклис в град Бергамо, който до голяма степен е резултат на егото на венецианския военен герой Бартоломео Колеони. Параклисът се отличава с чудесна инкрустирана мраморна фасада, напомняща за Флоренция. Параклисът е дело на Джовани Антонио Амадео, който е известен със създаването на Сертоса в Павия. За самия военен Амадео изградил сложна гробница, при която има позлатена конна статуя. Самият Колеони бил някога владетел на Бергамо, но именно при неговото управление градът пада под контрола на Венеция, на която той в последствие служи. Колеони „участва“ и при една от най-известните конни статуи в света, която днес се издига на един от площадите на Венеция.

Параклис Колеони

На снимката: Параклисът отвън;

Гробницата, изваяна за дъщеря му Медея е далеч по-простовата на външен вид. Джовани Батиста Тиеполо рисува повечето от стенописите по тавана.

Параклис Колеони

Параклис Колеони

На снимките: Интериорът на параклиса;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Пиаца Дуомо, Бергамо, Италия;

Телефон: + 39 035 210061;

Работно време за посещение:

Март – октомври: 9.00 -12.30 часа и 14.00-18.30 часа;

Ноември – февруари: 9.00 – 12.30 часа и 14.00- 16.30 часа;

Затворен в понеделник.

Цени на входните билети:

Свободен вход;
Важно: Статията предоставя информация за параклис Колеони в Бергамо, Италия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, какво да видите вътре, работно време за посещение и др. Статията е последно обновявана от нашия екип на 1 Ноември 2017г.

Търсите хотел в град Бергамо?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Параклис Колеони

По-долу може да видите интерактивна карта относно параклис Колеони в Бергамо, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на параклиса, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: