Парк Фаворита с Китайския дворец – град Палермо, Италия

На север от центъра, на около 3 километра от площад „Политеама“ в Палермо, се намира Парк Фаворита /Parco della Favorita/ – обширна, залесена площ в подножието на Монте Пелегрино, включваща спортни площадки и стадиони в единия край, както и официални градини. Паркът е бил придобит през 1799г. от бурбонския крал Фердинанд по време на изгнанието му от Неапол, като в продължение на три години той живял тук, и по-точно в Китайския дворец /Palazzina Cinese/ – малък дворец, изграден в китайски стил, от където идва и името му.

Парк Фаворита с Китайския дворец

На снимката: Палацина Кинезе в парк Фаворита;

В една част от Китайския дворец се намира Етнографският музей на Палермо, носещ името „Джузепе Питри“. Музеят представя богата колекция, посветена на сицилиански фолклор и местната култура, а фокусът на колекцията са двете емблематични и традиционни кукли „pupi” и ярко боядисаните карети (carretti). Каретите в миналото са били важно свидетелство за статуса на хората, които превозвали, като тяхното богатство се доказвало от вида и богатството на декорациите по каретите. Представени са също така в музея и по-малко известни сицилиански занаяти – изваяни и боядисани теракотени фигури и дървени парчета, изобразяващи различни сцени. В музея може да видите още множество кукли, гоблени, инструменти, маски и костюми.

Парк Фаворита с Китайския дворец

 

Парк Фаворита с Китайския дворец

На снимките: Етнографският музей на Палермо;

Полезна информация за посещение на парк Фаворита:

Адрес: Parco della Favorita, Палермо, Италия;

Как да стигнете до парка:

-Чрез автобус /линия N101 от Стационе Чентрале до площад Джовани Паоло II и оттук продължете с линия 645/;

Полезна информация за посещение на Етнографския музей на Палермо:

Адрес: Viale Duca Degli Abruzzi 1 | Adiacente la Casina Cinese, 9014 Палермо, Италия;

Телефон: +39 091 740 9000;

Важно: Статията предоставя информация за парк Фаворита и Китайския дворец в Палермо. Тук ще намерите полезна информация за парка и намиращия се в него китайски дворец – история, разположение, работно време за посещение и цени на входни билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Май 2017г.

Търсите хотел в Палермо?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Парк Фаворита с Китайския дворец

По-долу може да видите интерактивна карта относно  парк Фаворита в Палермо – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на парка, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: