Парк Херастрау – град Букурещ, Румъния

Точно след Триумфалната арка на Букурещ започва парк Херастрау, до който най-лесно може да се стигне с метро /спирка Авиаторилор е в югоизточния му ъгъл/. Пътеки на парка се движат покрай цветни лехи, стигайки до брега на езерото Херастрау, което е едно от най-големите от дузината езера, които може да се видят по протежение на река Колентина /Colentina/. Тези езера, създадени от Карол II с цел да се оттичат блатата, заобикалящи Букурещ, образуват непрекъсната линия през северните предградия на румънската столица.

Парк Херастрау

На снимката: Триумфалната арка на Букурещ се намира недалеч от парк Херастрау;

По малки мостове във формата на арки може да достигнете до малкия и изпълнен с аромати остро на розите, да поседнете на някое от приятните заведения тук, или просто да наемете лодка за разходка из езерото. Билети за разходка с лодка се продават в периода май-септември.

Парк Херастрау

Парк Херастрау

Парк Херастрау

На снимките: Из парк Херастрау, Букурещ;

Жилищната площ, източно от парка, е част от един от най-престижните квартали на Букурещ. Това е мястото, където живеят най-богатите жители на столицата. Самият Чаушеску и съпругата му живели във Вила Примавера, в източния край на булевард Primăverii.

Парк Херастрау

На снимката: Парк Херастрау през есента;

Полезна информация за парк Херастрау:

Адрес: Herastrau Park, Букурещ, Румъния;

Как да стигнете до парка:

-Чрез метро /спирка Авиаторилор/;,

-Чрез трамвай: линии 41 или 42;

-Чрез автобус: линии 105, 131, 148, 149, 182, 261, 282, 301, 304, 330, 331, 335;

 В случай че се нуждаете от хотел в Букурещ, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Парк Херастрау

Важно: Статията предоставя информация за парк Херастрау – Букурещ, Румъния. Тук ще намерите полезна информация за парка, неговата история, както и информация какво може да видите в парка. Статията е последно обновявана от нашия екип на 12 Октомври 2016г.По-долу може да видите интерактивна карта относно парк Херастрау –  Букурещ, Румъния , която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на парка, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района