Парк на бастионите – град Женева, Швейцария

Създаден през 18-ти век, Парк на бастионите в Женева се е намирал отвъд укрепленията на южния край на града. В източния край на парка е разположен един гигантски, но малко позабравен паметник. Това е „Стената на реформацията”,  издигната през 1909 г., за да отбележи 400-ната годишнина от рождението на Жан Калвин и 350-та годишнина от основаването на Академията на Женева- известно протестантско училище. Паметникът е под формата на стена с дължина от 100 м (330 фута), на която стоят 5 метрови (16 фута) статуи на четиримата лидери на Реформацията в Женева: Гийом Фарел; Жан Калвин; Теодор Беза – първият ректор на Академията; и Джон Нокс. Паметникът е украсен с релефи, изобразяващи историята на Реформацията.

Парк на бастионите

На снимката: Един от входовете на парка;

На тротоара пред паметника гербът на Женева е показан между мечката на Берн и лъвът на Шотландия, като това е трябвало да символизира религиозната връзка между тези швейцарските градове и Шотландия. Паметникът е ограден от паметници на Мартин Лутер и Улрих Цвингли, които са други двама лидери на Реформацията.

Парк на бастионите

На снимката: Стената на реформацията;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Променаде дес Бастионс 1 /Promenade des Bastions 1/, 1205 Женева, Швейцария;
Важно: Статията предоставя информация за парк на бастионите в швейцарския град Женева. Тук ще намерите полезна информация за парка – история, разположение, как да стигнете до него. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Юли 2018г.

Парк на бастионите

В случай че търсите хотел в Женева, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно парк на бастионите в Женева, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на парка, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: