Парк Мария Луиза – град Севиля, Испания

Туристите често пренебрегват по-голямата част от парк Мария Луиза в Севиля и се насочват към основаната атракция в него – площад Испания. Освен площад Испания обаче, паркът има още какво да предложи на посетителите си.

Паркът "Мария Луиза"

На снимката: Паркът предлага множеството зеленина и възможност за приятна разходка;
Парк Мария Луиза е построен в края на 19 в. Той носи името на принцеса Мария Луиза Орлеанска, която през 1893г. дарява земята, на която се простират обширните градини на палата Сан Телмо на град Севиля. Именно този терен е използван за изложението от 1929г. Именно във връзка с изложението биват построени множество великолепни павилиони, които остават да съществуват и след него. Днес те се използват за музеи, офиси и културни институции. Павилионите са разположени около две основни точки – площад Испания и площад Америка. И двата площада са дело на един и същи архитект – Анибал Гонзалез и архитектурата им представлява смесица между Арт-Деко и стил Мудехар.

Паркът "Мария Луиза"

На снимката: Музеят на традиционните изкуства в стил мудехар е красив както денем, така и вечер;

Около площад Америка с разположени три павилиона, като и трите са проектирани от Анибал Гонзалез. Заобиколени са от цветни лехи, а в центъра има изкуствено езеро. Всяка от сградите е в различен архитектурен стил. Кралският павилион е в пищящ готически стил, Павилионът на изящните изкуства (понастоящем археологически музей) е в ренесансов стил, а сегашният Музей на андалусийските изящни изкуства е в стил мудехар.

Полезна информация за забележителността: 

Адрес: Parque de Maria Luisa, calle de los Patos, Севиля 41013, Испания;

Важно: Страницата разглежда подробно парк Мария Луиза, една от забележителностите на испанския град Севиля-историческа справка и адрес на парка Мария Луиза. Статията е последно обновена от нашия екип на 28 Юни 2018г.

Парк Мария Луиза

В случай че търсите хотел в Севиля, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно парк Мария Луиза в Севиля, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на парка, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: