Патриаршеският дворец в Кремъл – град Москва, Русия

Патриаршеският дворец е един от най-красивите паметници на културата, които може да се видят на катедралния площад в Кремъл. Дворецът дава възможност на посетителите да видят типичната за Москва от средата на XVII век градска архитектура, като броят на запазените сгради, построени в този архитектурен стил, е много малък. Дворецът е построен в периода 1653-1655г. по заповед на патриарх Никон.

Патриаршеският дворец

На снимката: Сградата на Патриаршеския дворец, Кремъл;

В момента в Патриаршеския дворец е “приютил” интересна музейна експозиция, която дава възможност на посетителите да се запознаят с историята на руската култура през 17-ти век. Най-важните части на музейните експозиции са изложени в залата с кръста, в предверието, столовата и църквата на дванадесетте апостоли. Ценни домакински прибори, бижута, церемониална ловна екипировка, мебели и предмети за църковна бродерия са представени тук, като са създадени от майстори на Русия, Европа и страните от Източна Европа. По-голямата част от предметите са направени от руски майстори, които са следвали националните руски традиции.

Патриаршеският дворец

На снимката: Патриаршеският дворец отвътре;

Ако влезете в Църквата на дванадесетте апостоли, която е част от двореца, трябва да обърнете внимание на позлатения иконостас. Той датира от 17-ти век и представлява чудесен пример за изкуството на дърворезбата. В църквата може да се види и колекция от ценни икони. Някои от тях са рисувани от известните Симон Ушаков и Феодор Зубов.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Червен площад (Красная площадь), Москва, Русия;

Телефон: +7 495 695 41 46;

Цена на входни билети за Патриаршеския дворец:

Дворецът е част от катедралния площад в Кремъл и може да бъде посетен, ако закупите билет за катедралния площад.

Билет за възрастни: 500.00 RUB;

Безплатен вход за хора на възраст под 16;

Работно време на Патриаршеския дворец:

От понеделник до неделя /четвъртък е почивен ден/: от 10.00 часа до 17:00 часа (единствено в периода между 15-ти май и 30-ти септември, от 9.30 до 18.00 часа);

Касите за продажба на билети работят от 9.30 часа до 16:30 часа;

Как да стигнете до Патриаршеския дворец:

-Чрез метро /близките метростанции са „Okhotny Ryad” и „Biblioteka Imeni Lenina”/;

Важно: Статията предоставя информация за  Патриаршеския дворец в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на двореца, как да стигнете до двореца, информация за работното време за посещение и цена на входните билети за Патриаршеския дворец. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Юли 2018г.

Патриаршеският дворец

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Патриаршеския дворец в град Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около двореца в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около двореца, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Патриаршеския дворец, Кремъл, Москва: