Паркът Ретиро – град Мадрид, Испания

Паркът Ретиро е най-големият парк в Мадрид и една от основните забележителности на испанската столица. Със своята площ от 120 хектара, множество алеи, скулптори и езеро с лодки, той е идеално място за отдих и разходка. Построен е през 1632г. от крал Фелипе Четвърти като място за отмора на кралското семейство и по онова време e обграждал двореца Буен Ретиро, от който идва и днешното име на парка. От някогашния дворец днес са останали едва две сгради, а останалата част е унищожена по време на Наполеоновите войни.

Паркът Ретиро

На снимката: Паркът е любимо място за почивка на мадричани, привличайки ги със своята зеленина и спокойствие;

Една от оцелелите сгради е военният музей. Той проследява военната история на Испания и съдържа интересна колекция от брони и оръжия. Там може да бъде видян и кръстът, който Колумб взема със себе си при пътуването си към Новия свят. Другата запазена сграда е музей с колекция от картини от 19-ти и 20-ти век и е част от музея Прадо. До северния вход на парка се намира голямо изкуствено езеро с конна статуя на Алфонсо Седми. Освен това в парка има и друго, по-малко езеро, на брега на което се намира Паласио де Кристал, първоначално използван като ботаническа градина, а днес като място за временни изложби.

Паркът Ретиро

На снимката: Конната статуя на крал Алфонсо Седми;
Полезна информация за забележителността:

Адрес: Plaza de la Independencia 7, Мадрид, Испания;

Важно: Страницата разглежда подробно парка Ретиро, една от забележителностите на испанския град Мадрид-историческа справка и адрес на забележителността. Статията е последно обновена от нашия екип на 21 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Мадрид и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Паркът Ретиро

По-долу може да видите интерактивна карта относно парк Ретиро – Мадрид, Испания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: