Пътни такси в Германия

Пътни такси в Германия;

Валута: Евро;

Германия все още предлага безплатно преминаване по нейните пътища и магистрали на всички леки автомобили. Тол такси се събират само от тежкотоварните автомобили, като цената зависи от изминатото разстояние и от категорията  на МПС-то. Все пак има редица тунели, преминаването през които е платено дори за леките автомобили:

Тунели в Германия, преминаването през които се заплаща:

Мостове и тунели Лек автомобил Лек автомобил, теглещ каравана/трейлър Допълнителна информация
Тунел Херен           1.50 1.50 Близо до Любек, на шосе 104
Тунел Варноу           3.80 4.80 Рощок, на шосе 105

 

Важно:

Горивата в Германия са едни от скъпите в Европа, като в момента литър дизел се търгува за около 1.17 Евро, а литър бензин – за около 1.36 Евро.

Германия е подготвила проект за въвеждане на такси за използване на пътната й инфраструктура от чуждестранни превозни средства /очаква се да се плаща около 90.00 Евро на година/. За сега планът по въвеждането на тази система се отлага заради действия на Европейската комисия, която счита, че това са дискриминационни действия.

Търсите хотел в Берлин?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Искате да научите повече за Берлин?Кликнете тук и открийте полезна информация за града и неговите забележителности
Пътни такси в Германия

По-долу може да видите интерактивна карта относно Германия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на държавата, както и да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване: