Пътни такси в Сърбия

Пътни такси в Сърбия;

Валута: Сръбски динари;

 Път Лек автомобил  Лек автомобил, теглещ каравана/трейлър Допълнителна информация
E70 340.00 520.00 Белград – Шид
E75 190.00 280.00 Ниш – Лесковац
E75 240.00 350.00 Белград – Нови Сад
E75 330.00 500.00 Нови Сад – Фекетич
E75 730.00 1100.00 Белград – Ниш

Важно:

Ако пътувате с автомобил от България в посока западна Европа /Словения, Хърватска, Австрия, Италия и т.н./, преминаването ви през Сърбия ще може да се раздели на няколко етапа от гледна точка заплащането на пътни такси. Първият етап е от българската граница до Ниш –  участък, за който не се дължат пътни такси, просто защото тук се движете по обикновен двулентов път, а не по магистрала. Вторият участък от пътуването е при Ниш, където се качвате на магистралата за Белград. От тол станция „Ниш” ще вземете билет, който трябва да пазите и въз основа на който ще бъдете таксувани на тол станцията при Белград /на около 20 км. преди Белград/. Последното плащане преди излизане територията на Сърбия е малко след разклона за Шид и преди сръбската граница. Общата сума на пътните такси за участъка Ниш – Шид е 1070 сръбски динари. Може да заплатите и в Евро, но курсът е по-неблагоприятен.

 

Съвет относно зареждането с гориво в Сърбия:

Цените на горивата в Сърбия са сходни с тези в България, съвсем малко по-високи. Тъй като цените в следващите по маршрута Словения и Хърватска са по-високи, помислете преди излизане от Сърбия да заредите резервоара до горе и така да спестите пари. За целта пригответе си предварително достатъчно сръбски динари, като изчислите колко гориво ще изразходвате от България до сръбската граница при Шид.
Търсите хотел в Белград?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Искате да научите повече за Белград?Кликнете тук и открийте полезна информация за града и неговите забележителности

Пътни такси в Сърбия

По-долу може да видите интерактивна карта относно Сърбия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на държавата, както и да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване: