Пътувания с автомобил из Европа

Самолетният транспорт може да е най-сигурният и най-бързият вид транспорт, но единствено с кола може да се обиколи Европа изцяло, като се спира навсякъде, където е възможно, и се разглеждат места, които иначе трудно може да се достигнат. И докато самолетният транспорт осигурява връзка предимно до по-големите населени места на европейския континент, то трябва да вземем в предвид, че много често красотата се крие в малките и по-затънтени места.

Настоящата секция от сайта има за цел да ви осигури цялата практическа информация, която би ви била необходима и полезна при планирането на автомобилно пътуване из различни европейски държави. Тук ще намерите информация кога и как да стигнете до желаната дестинация, съвети за наемане на автомобил, както и подробности за всяка изисквана документация от страна на местните власти. Упътванията варират от правила за шофиране и стигат до информация за пътни условия, закупуване на бензин, както и какво да правите в случай на инцидент на пътя. Тук ще откриете нашите предложения за отделни автомобилни обиколки из различни райони на отделни европейски държави, данни за обекти, които да посетите на различните места, както и информация къде да отседнете или просто какво да хапнете докато сте на път.

Основната част на този автомобилен пътеводител ще включва информация за поне 20 панорамни обиколки из различни краища на отделни европейски държави, като ще можем да ви предложим обиколки с различна продължителност /най-често между един и 4-5 дни/. В началото на всеки от автомобилните турове ще може да видите акцентите на всяко едно предложено пътуване, както и начертан маршрут. Ще намерите описания за всяка от предложените спирки по маршрута, както и какво може да видите в съответното градче или селце. Във всеки един от предложените от нас маршрути ще намерите и нашето предложение на пешеходен тур /поне един/ из някое от включените в маршрута градчета.

По-долу може да видите списък от европейски държави, като при кликване върху името на съответната държава ще ви се отвори страница с обща информация относно съответната държава- полезна информация за пътуване с автомобил в тази държава, включваща информация за пътни такси, за пътната мрежа, ограниченията на скоростта, полезна информация при закупуване на гориво, какво да правите при инцидент по време на пътуването, съвети за паркиране и още доста интересна и полезна информация:

1/ Германия;

 

2/ Франция;

3/ Италия;

4/ Хърватия и Черна гора;

5/ Норвегия;

6/ Испания;