Пазарът Долац – град Загреб, Хърватия

С изглед към площад Йелачич /Trg Bana Jelacica/ и стоящ на запад от катедралата на Загреб, пазарът Долац стои на това място от 1930г. Местните фермери показват разнообразната си продукция тук, а риба от Адриатическо море се продава на павилион в северозападния ъгъл на пазара.

Пазарът Долац

На снимката: Пазарът „Долац“, разположен недалеч от местната катедрала;
Доминиращ площада над пазара „Долац” е скулптурен ансамбъл, който е дело на Ваня Радауш, представящ измисления герой Петрица Кемепух- фигура, която фигурира доста в хърватската литература.

Пазарът Долац

На снимката: Статуята на Петрица Кемепух;

В западната част на пазара е църквата „Света Мария”, датираща от 14-ти век, но възстановена в бароков стил през 1740г. В тази църква има чудесна колекция от мраморни олтари от 18-ти век, които са дело на словенския каменоделец Франьо Ротман.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Dolac, Загреб 10000, Хърватия;

 Телефон: +385 1 481 4959;

Работно време на пазара:

През цялата година;

Ключови забележителности около пазара:

Църква „Света Мария”;
Пазарът Долац

Важно: Статията предоставя информация за пазара „Долац“ в град Загреб, Хърватия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до тази забележителност, полезна информация за работното време и какво може да се види около пазара. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Загреб, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно пазара „Долац“ в град Загреб, Хърватия, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до нея: