Пазарът Курс Салея – град Ница, Франция

Един от най-известните /ако не и най-известният/ пазар на Ница е пазарът Курс Салея. Пазарът е разположен в близост до площад „Масена“ и Стария град. Функционира през почти цялата седмица като пазар за цветя, като само в понеделник се превръща в пазар за антики. През лятото, в по-късните часове, тук се предлагат различни предмети на изкуството и занаятите. Ако искате да разгледате пазара на спокойствие, предлагаме да направите това в по-ранните часове на деня, когато множеството от туристите все още няма да е „нападнало“ буквално тази част от Ница. От страни на пазара има множество кафенета и сувенирни магазини, където също може да прекарате приятно.

Пазарът "Курс Салея"
На снимката: Част от пазара Курс Салея;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Cours Saleya, 06300 Ница, Франция;

Работно време:

Вторник, Четвъртък и Петък, от 6.00 часа до 17.30 часа;

Сряда и Събота, от 6.00 часа до 18.30 часа;

Неделя, какво и по време на официални празници, от 6.00 часа до 13.30ч.

Затворен в понеделник:

Ако „Курс Салея“ не задоволи изцяло нуждите ви и не сте открили каквото търсите, то може да се насочите и към някой друг от по-известните пазари на Ница, а именно:

Пазар „Liberation“, place Charles de Gaulle

Пазар „Ray“ , place Fontaine du Temple

Пазар „Saint-Roch“, boulevard Virgile Barel

Пазар „Ariane“, place de l’Ariane

Пазар „Pasteur“, avenue Antonia-Augusta

Пазар „Cimiez“, place du Commandant Jerome

Пазар „St Augustin“, bd Paul Montel

Пазар „Caucade“, place de Caucade

Гореизброените пазари работят през всички дни на седмицата, с изключение на Понеделник, като повечето отварят още в 6.00 часа сутрин.Важно: Страницата разглежда подробно информация за пазара Курс Салея, една от забележителностите на френския град Ница – историческа информация за забележителността, адрес на пазара, информация за работно време на пазара, както и данни за други известни пазари в Ница.  Статията е последно обновена от нашия екип на 30 Юни 2018г.

Пазарът Курс Салея

В случай че търсите хотел в Ница, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно пазара Курс Салея в Ница, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: