Перлан – град Рейкявик, Исландия

Перлан е футуристичен стъклен купол, построен през 1991г., който се издига върху шест огромни цилиндрични резервоара, съхраняващи 24 000 тона от геотермално затоплената вода на Рейкявик. Заради своето разположение и височина, Перлан „влиза в битка“ с църквата Харгримур за господство над града. Първият етаж на обекта „Зимна градина“ се отдава под наем за различни експозиции и разполага с фонтан, наподобяващ гейзер.

Перлан

На снимката: Перлан;

На тревата пред Перлан може да видите още по-впечатляващ спектакъл: друг изкуствен гейзер, който обаче е направен така, че да възпроизведе действителния начин на функциониране на истински гейзер. На всеки 15 минути между 13.00 и 17.00 часа има „изригвания“.

Ако се изкачите до четвъртия етаж на Перлан, ще може да се разходите по платформата за наблюдение, откриваща невероятна гледка към града и цялата околност. Вътре има заведение, което е особено известно със своя сладолед. На най-горния етаж пък се намира въртящ се ресторант (прави пълна обиколка за 2 часа), който е и най-скъпият в града.

Перлан

На снимката: Гледка към града и църквата Халгримур;

Полезна информация за Перлан:

Адрес: Varmahlíð 1, Рейкявик, Исландия;

Телефон: +354 566 9000;

Работно време:

Всеки ден, от 9.00 до 19.00 часа (последен вход в 18.00 часа);

Цени на билети за платформата за наблюдение:

Билет за възрастни: 490.00 ISK;

Билет за деца под 15г.: безплатен вход;

Цени на входните билети за изложбата „Глетчери и Ледени пещери“:

Билет за възрастни: 2900.00 ISK;

Билет за деца от 6 до 15г.: 1450.00 ISK;

Билет за деца под 5 години: безплатен вход;

Семеен билет (2-ма възрастни и 2 деца): 5800.00 ISK;

Как да стигнете до Перлан:

-Чрез автобус (линия 18);
Важно: Статията предоставя информация за Перлан в Рейкявик, Исландия. Тук ще намерите полезна информация за сградата – разположение, какво може да видите вътре и как да я посетите. Статията е последно обновявана от нашия екип на 27 Март 2018г.

Търсите хотел в Рейкявик?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Перлан

По-долу може да видите интерактивна карта относно Перлан, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на сградата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: