Перон – град Лиеж, Белгия

Друг основен символ на град Лиеж е Перон, разположен в близост до сградата на Общината, в центъра на самия централен площад. Този монумент символизира свободата на града. Оригиналният вариант на този монумент е бил унищожен от Шарл Плешивият, но в последствие е възстановен. Настоящият вид на монумента е изграден по проект на Жан Делкур и представлява осмоъгълен фонтан със сводове, където колона, поддържана от четири лъва, подкрепя Трите Грации, които държат борова шишарка.

перон

На снимката: Монументът „Перон“, разположен на централния градски площад на Лиеж;
Полезна информация за забележителността:

Адрес: Плас дю Марш, 4000 Лиеж, Белгия;

Перон

Важно: Страницата предоставя полезна информация за монумента Перон в белгийския град Лиеж-историческа справка и адрес на забележителността. Статията е последно обновена от нашия екип на 04 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Лиеж и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно монумента Перон в Лиеж, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: