Плаца дел Пи – град Барселона, Испания

Плаца дел Пи се намира точно срещу църквата „Санта Мария дел Пи”. Площадът се отличава с няколко красиви сгради, разположени около него. Първата от тях е сграда от 18-ти век, характеризираща се с красива декорация, като в нея преди време се е помещавала една от местните гилдии. Плаца дел Пи е особено жизнено място вечер, когато тук се провежда пазар, на който се предлагат различни сладки и други лакомства. Множество магазини за шоколад и сладки може да намерите и по близката улица Карер де Петричол.

Плаца дел Пи

На снимката: Площадът се намира точно пред едноименната църква;

Плаца де Пи е чудесно място за почивка. На площада има чудесни кафенета, където може да поседнете и да отпочинете след разходка из града. На площада се намира Палау де Фивелиер- красива жилищна сграда, която датира от края на 16-ти век. Сградата е била предназначена за местно богато семейство Фивелиер. Интересно е, че фасадата на сградата е така изградена, че е можело да се влиза с карети.

Плаца дел Пи

На снимката: Площадът е изпълнен през деня със столове и маси на кафенета, а вечер се превръща в пазар за сладки неща;

 

От страната на църквата „Санта Мария дел Пи”, южно от Плаца де Сант Жозеп Ориол, може да излезете на друго малко площадче – Пласета дел Пи. От там лесно ще излезете на Карер де Феран. Улицата е една от оживените в Барселона, като носи името на крал Фернандо VII /за каталонците той е известен като Феран/. На улицата може да видите църквата „Сант Жауме”, която първоначално изниква като синагога, а след това е трансформирана в църква с манастир.

Плаца дел Пи

На снимката: Интериорът на църквата „Сант Жауме“;Полезна информация за забележителността:

Адрес: Плаца дел Пи, Барселона, Испания;

Основни забележителности около площада:

1/ Църквата „Санта Мария дел Пи”;

2/ Палау Фивелиер;

Плаца дел Пи

Важно: Статията предоставя информация относно Плаца дел Пи –  Барселона, Испания. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до площада, както и полезна информация какво може да видите около площада и в близост до него. Статията е последно обновявана от нашия екип на 06 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Барселона и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Плаца дел Пи в Барселона,  която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около площада в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: