Плажовете на град Дубровник, Хърватия

За хърватите плажовете са важно нещо и самите местни жители определят плажовете като място, където водата и земята се срещат. Докато някои плажове имат имена и са известни с тези си имена, то на много други места местните наричат плаж една или повече скали, използвани за слънчеви бани и за гмуркане. В близост от пристанището на Дубровник се намира един от задължителните местни плажове, ако не и задължителна зона за плуване, където плувците с повече опит и увереност се хвърлят от скалист ръб в морето. Районът е чудесен и с наличието на съоръжения за водна топка, а отделно от това има и бар „Буза I”, от където може да наблюдавате турнирите по водна топка или скачащите плувци.

плажовете на град Дубровник

На снимката: Плажът „Баня“;
Основният плаж на Дубровник се нарича „Баня” и съществува като плажен клуб. Копакабана Бийч при Бобин Кук е друг чудесен плаж, при който обаче бетонът и камъните са малко в повече. Оттук има и чудесен изглед към островите Елафит.

Плажовете на град Дубровник

На снимката: Плажът Копакабана при Бобин Кук;

Той е един от малкото плажове в Дубровник със съоръжения за деца, любители на спорта и плувци с увреждания. Повдигане на бетонната част на плажа позволява именно по-лесен достъп до водата на хората с увреждания и възрастните хора. На плажа има бар и ресторант, а вечер барът се превръща в коктейл бар и дискотека. Любителите на плажовете може да посетят и залива Лапад- около многото хотели тук има изградени стълби, водещи към плоски бетонни плочи до водата, които местните наричат плаж.

Плажовете на град Дубровник

На снимката: Около Дубровник има и много малки плажове или просто скали, които също са много популярни сред плажуващите;

„Eastwest Beach Club” е друго интересно място за посещение, когато говорим за местни плажове в Дубровник. Клубът разполага с ресторант с гледка, коктейл бар с дансинг, водни спортове,  чакълест плаж с кристално чисти води, уникален балдахин, приличащ на легло на плажа, което е заобиколено от завеси. Наемането на такъв струва над  200.00 HRK на ден.
Плажовете на град Дубровник

Важно: Статията предоставя информация за плажовете на град Дубровник, Хърватия. Тук ще намерите информация за най-известните плажове на и около Дубровник. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Дубровник, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно плаж „Баня“, град Дубровник, Хърватия, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до нея: