Площад Браче Радич – град Сплит, Хърватия

Площад Браче Радич в Сплит (Braca Radica trg) се намира в югозападния ъгъл на двореца на Диоклециан. Високата кула Хървое (Hrvojeva Kula) е единственото доказателство за величествения замък, който бил построен тук от венецианците през втората половина на 15-ти век, чрез чието строителство се целяло да се подсили укреплението и защитата на града към морето. Построена с осмоъгълна основа, тя се намира в южната част на площада.

площад Браче Радич

На снимката: Кулата „Хървое“;
В северната част на площада е разположен бароковият дворец Милеси, датиращ от 17-ти век, а в центъра на площада се намира впечатляващата бронзова статуя, посветена на Марко Марулич (1450-1524г.). Марулич бил писател и учен, който съставя и първата епична поема на хърватски език. Неговата статуя, дело на скулптора Иван Мещрович, е описана в стихове от друг известен хърватски поет, Тин Ужевич.

площад Браче Радич

На снимката: Площадът със статуята на Марко Марулич;

Полезна информация за тази забележителност:

 Адрес: площад Браче Радич, Сплит, Хърватия;

Телефон: не е наличен;

Ключови забележителности около площада:

Кулата Хървое;

Дворецът Милеси;

Статуята на Марко Марулич;
площад Браче Радич

Важно: Статията предоставя информация за площад Браче Радич  в град Сплит, Хърватия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до тази забележителност, какво може да видите на площада. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Сплит, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно площад Браче Радич  в град Сплит , Хърватия, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до нея: