Площад Бург-де-Фур – град Женева, Швейцария

Вероятно разположен над мястото, където се е намирал преди време Римският форум, площад Бург-де-Фур в Женева е служил като пазарно пространство на града през Средновековието. Днес, украсен с фонтан от 18-ти век и красиви къщи от 16-ти век, множество художествени галерии и антикварни магазини, както и с оживени кафенета и ресторанти, площадът все още е център на Стария град на Женева. Внушителната Съдебната палата на югоизточния край на площада е построена през 1707-12 и е била използвана от съда на града до 1860.

Площад Бург-де-Фур

На снимката: Част от площада;

В близост, на Rue de l’Hotel-de-Ville в югозападната част на площада, стои сградата на кметството на Женева със своята ренесансова фасада. Построена през 15-ти век и променяна през 16-ти, 17-ти и 18-ти век, тази сграда първоначално е била кметството на Женева а сега служи като седалището на властите на кантона. Рампата в двора позволявала оръдия да бъдат изтеглени в сградата, както и язденето на коне до горните етажи. Кулата Бауде, датираща от 1455 е най-старата част на кметството, като тук някога се се намирали архивите на кантона на Женева. На приземния етаж на кметството е стаята Алабама, където Женевската конвенция е подписана през 1864 г., и където Международния червен кръст е признат като хуманитарна организация. Именно тук за първи път се извърша и събиране на Лигата на нациите през 1920г. Точно срещу сградата на общината се намира старият арсенал, превърнат в оръжеен магазин през 18-ти век.

Площад Бург-де-Фур

На снимката: Кулата „Бауде“ в Женева;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Площад де Бург-де-Фур /Place du Bourg-de-Four/, 1204 Женева, Швейцария;
Важно: Статията предоставя информация за площад Бург-де-Фур в швейцарския град Женева. Тук ще намерите полезна информация за площада – история, разположение, как да стигнете до него. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Юли 2018г.

Площад Бург-де-Фур

В случай че търсите хотел в Женева, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно площад Бург-де-Фур в Женева, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на площада, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: