Площад Испания- град Мадрид, Испания

Площад Испания се намира на края на една от най-оживените улици в Мадрид – гран Виа. Площадът е заобиколен от два величествени небостъргача – Торе де Мадрид и Едифисио  Еспаня. Едифисио  Еспаня е по-елегантната от двете постройки и представлява 25 етажна сграда с две крила. Торе де Мадрид е построена втора. По време на строителството си тя е била най-високата бетонна сграда в света със своите внушителни 142м. и остава най-високата сграда в Мадрид до 1989г.

Площад Испания

На снимката: Площад Испания, заедно с Торе Мадрид и Едифисио Еспаня;

Най-известната забележителност на площада е статуята на испанския писател Мигел де Сервантес, автор на „Дон Кихот”. Нa преден план са поставени бронзови статуи на  неговите герои – Дон Кихот и Санчо Панса. Освен тях могат да бъдат видeни още две каменни скулптури – тази на селянката Алдонса Лоренсо и на въображаемата Долсинея дел Тобосо.

Площад ИспанияНа снимката: Прочутите статуи на Дон Кихот и Санчо Панса, които могат да бъдат видени на площад Испания;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Plaza de Espana, 28008 Мадрид, Испания;Важно: Страницата разглежда подробно площад Испания, една от забележителностите на испанския град Мадрид-историческа справка и адрес на забележителността. Статията е последно обновена от нашия екип на 21 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Мадрид и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Площад Испания

По-долу може да видите интерактивна карта относно площад Испания – Мадрид, Испания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: