Площад Испания – град Севиля, Испания

Площад Испания е впечатляващ архитектурен комплекс, построен във връзка с Иберо-Американското изложение, провело се в Севиля през 1929г. Целта на това изложение била Испания да се сближи с многобройните си колонии. Всяка една страна построила свой павилион като за разлика oт повечето подобни световни изложения, павилионите не били временни, а били замислени като постоянни. Площад Испания бил административният офис на световното изложение и безспорно най-внушителната постройка, свързана с него. Проектиран е от испанския архитект Анибал Гонзалес.

Площад Испания

На снимката: Площад Испания;
Две високи кули се издигат в двата края на червената тухлена постройка и свързват дългата галерия от колони. Комплексът е украсен с цветни керамични плочи, които са типични за Севиля и могат да бъдат видени из целия град. Всяка една от провинциите на Испания е пресъздадена върху 58 пейки, следващи основната линия на комплекса, именно върху такива цветни плочки. В центъра на площада се намира фонтан, заобиколен от канал, над който се издигат няколко декорирани моста.

Площад Испания

На снимката: Един от многото красиво декорирани мостове, по които може да преминете;

Полезна информация за забележителността: 

 Адрес: Parque de Maria Luisa, Севиля 41013, Испания;

Важно: Страницата разглежда подробно площад Испания, една от забележителностите на испанския град Севиля – историческа справка и адрес на площад Испания. Статията е последно обновена от нашия екип на 28 Юни 2018г.

Площад Испания

В случай че търсите хотел в Севиля, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно площад Испания в Севиля, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на площада, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: