Площад Капитол – град Тулуза, Франция

Площад Капитол е най-големият площад в град Тулуза и представлява изцяло пешеходна зона. Площадът е известен сред местното население и туристите не само заради своите размери, но и поради факта, че около него могат да бъдат видени някои от най-красивите сгради на Тулуза. Тук е разположена сградата на Капитола /седалище на местната администрация/, построена в красив неокласически стил и датираща от средата на 18-ти век. Освен като седалище на местната администрация, Капитолът помещава местната опера и симфоничен оркестър, а освен това представя възможността неговите посетители да видят красиви произведения на изкуството, дело на местни художници.

Площад Капитол

На снимката: Площад Капитол със сградата на общината;
В западната част на площада са разположени няколко на брой красиви покрити пасажи. Същите са изключително красиви не само заради тяхната архитектура, но и заради историята, която носят. Ако се разходите под пасажите и погледнете нагоре към техния покрив, ще видите, че същите са изцяло изрисувани с картини, разказващи за историята на Тулуза от праисторически времена до днес.

Площад Капитол

На снимката: Площадът е приятно място за разходка, но и за отдих;

Освен да се разходите и да си направите снимки на фона на красивите сгради, тук може да отдъхнете в някое от многобройните кафенета, разположили се около площада или да напазарувате в някой от пазарите на открито. Площадът е особено красив вечер, когато всички сгради тук биват красиво осветени.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Place du Capitole, 31000 Тулуза, Франция;

Как да стигнете до площад Капитол:

Чрез метро /слезте на станция Capitole/;

Чрез трамвай /слезте на станция Capitole/;

Площад Капитол

Важно: Страницата разглежда подробно информация за площад Капитол, една от забележителностите на френския град Тулуза – историческа информация за площада, адрес на забележителността и информация как да стигнете до площад Капитол. Статията е последно обновена от нашия екип на 05 Юли 2018г.

В случай че търсите хотел в Тулуза, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно площад Капитол в Тулуза, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: