Площад Колонаки – град Атина, Гърция

Площад Колонаки и свързаните с него улици са най-шикозната и изтънчена част на Атина. Районът често се пропуска от онези туристи, които се ограничават само до посещение и разглеждане на древните обекти и популярни пазари на Монастираки. Известен още като площад „Filikís Etaireías”, името на площада е свързано с древна малка колона /kolonaki/, която е била открита в района. Признат заради своите дизайнерски бутици и модерни барове и кафенета, антикварни магазини и художествени галерии, разкошни сладкарници и ресторанти, районът се наслаждава на статута си като най-модерния квартал на града.

площад Колонаки

На снимката: Малка част от спокойния площад „Колонаки“;

Оживените тротоарни кафенета около площада привличат специално посветена клиентела. Една част от заведенията привличат по-младата част от населението, докато в други заведения, като Лукувриси например, се славят като заведения, привличащи интелектуалци, ходещи там не само да пийнат кафе, но и да обсъдят политиката.

площад Колонаки

На снимката: Уличките в района са пълни със симпатични кафенета и ресторанти и са предпочитани за отдих;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: площад Колонаки, Атина 10675, Гърция;

Как да стигнете до площад Колонаки:

-Чрез метро /станция Синтагма/;

-Чрез тролейбус  /използвайте линии 3, 7, 8 и 13/;

Ключови забележителности около площад Колонаки:

-Църквата „Асоматон”;

Музеят „Бенаки”

Византийският музей;
площад Колонаки

Важно: Статията предоставя информация за площад Колонаки – град Атина, Гърция. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до тази забележителност. Статията е последно обновявана от нашия екип на 17 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Атина, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно площад Колонаки  – град Атина, Гърция, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до нея: