Площад Конкорд – град Париж, Франция

Площад Конкорд е може би най-красивият площад в цял Париж. Разположен върху площ от около 84 000 кв.м., площадът предлага на своите посетители красива гледка към булевард „Шанз-Елизе“ от една страна, и Лувърът и градините на Тюйлери, от друга страна.

Площад Конкорд

На снимката: Общ изглед към площад Конкорд;
Историята на площад Конкорд е доста богата и интересна. Самото изграждане на площада е извършено по заповед на Луи XV, като дълго време площадът представлявал голям осмоъгълник, в чиито краища били разположени различни статуи, символизиращи най-големите френски градове. В центъра на площада била разположена статуя на самия Луи XV. По време на Френската революция обаче същата тази статуя била премахната и на нейно място била поставена гилотина. Именно на този площад биват обезглавени Луи XVI и Мария Антоанета, както и други видни представители на френската аристокрация по това време. По времето на Френската революция площадът е с променено име и се нарича Площад на революцията, като едва през 1795г. отново възвръща своето старо име.

Площад Конкорд

На снимката: Известният египетски обелиск, който може да се види на площада;

Площадът е заобиколен от наистина красиви сгради. Около него са изградени две сгради-близнаци- Сградата на Флота и Хотел Крилон- един от най-известните и луксозни хотели. В центъра на площада е разположен известен египетски обелиск, който е подарък на французите от Мохамед Али Паша. Обелискът е с височина 23 метра и тежи близо четвърт тон. Пренесен е в Париж през 1833г. В близост до площад Конкорд е разположена и друга голяма забележителност- църквата Света Мария Магдалена, която дори се вижда от самия площад.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Place de la Concorde, Париж 75008, Франция;

Как да стигнете до Площад Конкорд?

Чрез метро:

Линия 1 /слезте на станция Concorde/;

Важно: Страницата разглежда подробно информация за площад Конкорд, една от забележителностите на френския град Париж- историческа информация за площада, информация за разположение на площада и как да стигнете до забележителността. Статията е последно обновена от нашия екип на 29 Юни 2018г.

Площад Конкорд

В случай че търсите хотел в Париж, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно площад Конкорд в Париж, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: