Площад Макс-Йосиф – град Мюнхен, Германия

През 20-те години на 19-ти век Карл фон Фишер и Лео фон Кленце участвали в изграждането на голям площад пред двореца Резиденц. Площадът бил заобиколен от красиви нео-класически сгради: Конигсбау на север, Националният театър на изток, както и дворецът Торинг-Йетенбах на юг. Последният сега е „дом” на пощата в Мюнхен.

Площад Макс-Йосиф

На снимката: Част от площад Макс-Йосиф в Мюнхен;

На площада е разположена статуята на Максимилиан I Йозеф, първият крал на Бавария, който е изготвил баварската конституцията през 1818г. – първата в Германия. Статуята е създадена от Лео фон Кленце и Кристиан Даниел Раух.

Площад Макс-Йосиф

На снимката: Статуята на Максимилиан I Йосиф на фона на Националния театър;
Сградата на Националния театър, която служи и като Национална опера, е по образец на гръцки храм. Интериорът също се подчинява на класическите канони. Голямата кръгла зала е украсена предимно в лилаво, златисто, като може да се видят още цветове на слонова кост и синьо небе. Тя е заобиколена от пет диференцирани галерии, с кралската ложа в центъра. Националният театър е станал известен с представленията на опери на Вагнер. Тук за първи път са представяни Тристан и Изолда, както и „Diw Walkure” и „Rheingold”. Днес театърът е място за оперни фестивали.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Max-Joseph-Platz, 80539 Мюнхен, Германия;

Телефон: Не е наличен;

Как да стигнете до площада:

-Чрез трамвай /линии 19 и N19 да спирка Nationaltheater/;

-Чрез S-Bahn /станция Мариенплац, линии 1, 2, 3, 4, 6, 7 и 8/;

-Чрез U-Bahn /спирка Odeonplatz/;

Основните забележителности на площада:

– Национален театър;

– Статуя на Максимилиан I Йосиф;
Площад Макс-Йосиф

Важно: Статията предоставя информация за площад Макс-Йосиф  в град Мюнхен, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на площада, как да стигнете до него, както и информация за най-интересните забележителности, разположени около площада. Статията е последно обновявана от нашия екип на 03 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Мюнхен, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com