Площад "Ватерлоплейн" – град Амстердам, Холандия

Площад „Ватерлоплейн“ датира от 1882г., когато два от каналите на града са запълнени с цел създаването на голям пазарен площад в Амстердам, в сърцето на еврейския квартал. Мястото първоначално е било известно като Флойенбург /Vlooyenburg/- изкуствен остров, създаден през 17-ти век, за да помести еврейските заселници.

Площад "Ватерлоплейн"

На снимката: Църквата „Мойсей и Арон“- една от големите забележителности около Ватерлоплейн;
Оригиналният пазар, провеждал се на това място, изчезва по време на Втората световна война, когато повечето от еврейските жителите на Амстердам са заловени от нацистите и транспортирани в концентрационни лагери. След края на войната на това място започва да се провежда битпазар, който придобива бързо популярност. Въпреки че заради изграждането на сградата на градския съвет и тази на националната опера и балет в северната част на Ватерлоплейн, тук все още се провежда оживен пазар, където се продава всичко- от антики и военни артефакти до дърворезби.

Площад "Ватерлоплейн"

На снимката: Ватерлоплейн е място за провеждане на традиционен местен пазар;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Waterlooplein, Амстердам, Холандия;

Телефон: +31 (0) 20 551 5455;

Как да стигнете до Ватерлоплейн:

-Чрез трамвай /използвайте линии 9, 14/;

-Чрез метро /метростанция Waterlooplein/;

Пазар на Ватерлоплейн:

От понеделник до петък, от 9.00 часа до 17.00 часа;

Събота, от 8.30 часа до 17.00 часа;

Площад „Ватерлоплейн“

Важно: Статията предоставя информация за площад „Ватерлоплейн“, град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до площада, както и повече информация за пазарите, които се провеждат тук и какво може да видите около площада. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно площад „Ватерлоплейн“- град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около площада в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: