Площадът на Революцията – град Букурещ, Румъния

Площадът на Революцията /Piaţa Revoluţiei/ в Букурещ е голям и с неправилна форма площад, който е разделен по средата от Calea Victorei /Булевард на Победата/. Площадът е създаден през 1930г. с цел да се осигури защитен периметър около Кралския дворец в града в случай на революция. Докато монархията в Румъния била свалена с други средства, а не чрез насилие и революции, все пак площадът изпълнил своето предназначение през 1989г. когато Чаушеску и съпругата му са били принудени да избягат от тълпите, обсадили централата на комунистическата партия. След двудневни сблъсъци, сградите около площада били изпепелени или белязани от дупки на куршуми. Макар и доста подозрително, сградата на Централния комитет, която е била в центъра на бурята, остава в доста добро състояние и незасегната от събитията.

Площадът на Революцията

На снимката: Статуята на Карол I на площада;

Площадът на Революцията

На снимката: Статуята на Юлиу Маниу, изобразяващ болен човек с несломим дух;

 

Площадът на Революцията

На снимката: Площадът на Революцията;

Полезна информация за Площад на Революцията:

Адрес: Площадът на Революцията /Piaţa Revoluţiei/, Букурещ 030167, Румъния;

В случай че се нуждаете от хотел в Букурещ, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Площадът на Революцията

Важно: Статията предоставя информация за площад на Революцията – Букурещ, Румъния. Тук ще намерите полезна информация за площада и неговата история. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Октомври 2016г.По-долу може да видите интерактивна карта относно площад на Революцията – Букурещ, Румъния , която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на площада, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: