Порта Сопрана – град Генуа, Италия

Порта Сопрана е била първоначално отвор, направен в градските стени на Генуа през 9-ти век, чрез който трябвало да се свърже града с източните части. Портата е била част от пръстен от стени, изградени през 1155г. с цел защита на Генуа от възможно нападение от страна на император Фридрих I, известен като Барбароса. Тя е подобна на порта Санта Феде, намираща се от другата страна на града.

Порта Сопрана

На снимката: Порта Сопрана;
В резултат на възстановително процеси от 19-ти и 20-ти век, портата е освободена от редица структури, които били добавени към нея в продължение на векове. Днес може да се види ясно заострената арка, оградена от двете цилиндрични бойни кули. Те са украсени с интересни арки и корнизи.

Порта Сопрана

На снимката: Портата отвътре;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Via di Ravecca 47, 16128 Генуа, Италия;

Телефон: +39 010 2465346;

Как да стигнете до Порта Сопрана:

-Чрез автобус /Линии 17, 41, 46 и 47/;

-Чрез метро /най-близката метро станция е S.Agostino или De Ferrari/;

Работно време на Порта Сопрана:

Април, Май, Септември и Октомври: вторник – неделя, от 11.30 часа до 17.30 часа;

От Юни до Август: вторник – неделя, от 11.30 часа до 18.30 часа;

Ноември – Март: петък – неделя, от 10.30 часа до 16.30 часа;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 5.00 Евро /Комбинирани с Къщата на Колумб/;

Намален билет – 3,00 Евро;

Безплатно за деца до 18 години;

Важно:

Правенето на снимки вътре е възможно след разрешение;
Порта Сопрана

Важно: Страницата разглежда подробно информация за Порта Сопрана в Генуа, Италия- разположение на забележителността, историческа справка за портата, как да стигнете до нея, работно време за посещения и цена на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 13 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Генуа, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com