Портата Алкала – град Мадрид, Испания

Портата Алкала се издига по средата на оживения площад на Независимостта в Мадрид. Крал Карлос Трети сметнал, че портата, отбелязваща източната граница на града, била прекалено малка и размерите й далеч на отговаряли на важността й. Именно тази порта водела към Арагон. Затова по негово нареждане италианският архитект Сабатини трябвало да построи нова. Дизайнът на Сабатини включва три големи и два по-малки правоъгълни прохода.  Всеки от тях е декориран с глава на лъв. На върха на портата има и няколко фигури, които символизират четирите основни добродетели –  благоразумие, справедливост, въздържание и смелост. Справедливостта е изобразена чрез везна, Въздържанието чрез стреме, Смелостта – с копие и шит, Благоразумието – с огледало.

Портата Алкала

На снимката: Портата Алкала;
Полезна информация за забележителността: 

Адрес:  Plaza de la Independencia 1, 28014 Мадрид, Испания;

Важно: Страницата разглежда подробно Портата Алкала, една от забележителностите на испанския град Мадрид-историческа справка и адрес на забележителността. Статията е последно обновена от нашия екип на 21 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Мадрид и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Портата Алкала

По-долу може да видите интерактивна карта относно портата Алкала – Мадрид, Испания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: