Портата Изартор – град Мюнхен, Германия

Влизане в Мюнхен от югоизток се е осъществявало през Портата Изартор. Тази порта е единствената следа от оригиналните укрепления на града, като е запазена в оригиналния си първоначален вид. Централната кула е построена през 1337г., а през 1429-33 две осмоъгълни кули, свързани със стена, са били добавени. През 19-ти век са добавени аркади в кулите. Те са украсени с фризове, представящи триумфалното шествие на Лудвиг IV от Бавария след победата му в битката при Ампфинг (1322г.).

.портата изартор

На снимката: Портата Изартор;
Южната кула днес помещава музея Валентин-Карлшад, посветен на актьора и комик Карл Валентин (1882-1948г.) – майстор на комедията, който прави театрални скечове и късометражни филми. Колекциите включват много от неговите сцени, като се тях се отличава „Везузий не пуши, защото е забранено в музея”, както и „Куката, на която артистът е закачил своята професия”.

Портата Изартор

На снимката: Музеят „Валентин-Карлщад“;

Полезна информация за тази забележителност:

 Адрес: Tal 50, 80331 Мюнхен, Германия;

Телефон: +49 89 223266 /за осъществяване на контакт с Музея Валентин-Карлщад/;

Как да стигнете до Isartor:

-Чрез S-Bahn /Спирка Isartor, линии 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8/;

-Чрез трамвай /вземете линия 16, 18 и N18 до спирка Isartor/;

-Чрез автобус /вземете линия 132 до спирка Isartor/;

Работно време на музея Валентин-Карлщад:

Понеделник, вторник и четвъртък, от 11.01 часа до 17.29 часа;

Петък-неделя, от 11.01 часа до 17.59 часа;

Затворен в сряда;

Цени на входни билети за музея:

Билет за възрастни- 2.99 Евро;

Билет за деца и студенти-1.99 Евро;

Семеен билет – 6.99 Евро;

Годишен билет – 29,99 Евро;

Безплатно за деца до 6 години;
Портата Изартор

Важно: Статията предоставя информация за портата Изартор в град Мюнхен, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на портата, как да стигнете до нея, както и информация за работното време за посещения и цена на входните билети в музея „Валентин-Карлщад“. Статията е последно обновявана от нашия екип на 03 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Мюнхен, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com